JAGNJETINA NAPRAVLJENA NA SLEDEĆI NAČIN UKUSNIJA JE I SOČNIJA OD ONE ISPOD SAČA: Spremite najlepši uskršnji ručak ZAČAS

Recept za najbolju jagnjetinu iz rerne postaće vam jedna od omiljenih, čim ga budete probali

Recepti
15:10h Autor:
JAGNJETINA NAPRAVLJENA NA SLEDEĆI NAČIN UKUSNIJA JE I SOČNIJA OD ONE ISPOD SAČA: Spremite najlepši uskršnji ručak ZAČAS
Foto: Profimedia

Sledite ove korake i za Vaskrs ćete dobiti sočnu i meku jagnjetinu ispečenu u rerni. Vodite računa da se jagnjetina mora peći dugo i lagano.

Sastojci:

  • Kilogram i po jagnjetine
  • 100 ml ulja
  • 400 ml belog vina
  • 500 ml vode
  • pola praziluka
  • 3 srednje glavice crnog luka
  • 1 glavica belog luka
  • 2 šargarepe
  • 1,2 kilograma krompira
  • so
  • aleva paprika
  • ruzmarin
  • peršun
  • biber

Priprema:

Jagnjetinu prvo dobro usolite, a zatim je posložite u tepsiju. Potom dodajte iseckan krompir, praziluk, beli luk, šargarepu i luk. Nalijte sa vodom, uljem i vinom, dodajte začine, pa sve lepo izmešajte.

Pecite najmanje dva sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Prvih sat vremena tepsiju pokrijte sa folijom ili sve lepo složite u pekač, pa pecite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs